Tekokynnet

Tekokynsillä saat nopeasti ja vaivattomasti siistit ja huolitellut kynnet. Markkinoilla on monipuolinen valikoima erilaisia tekokynsiä. Ranskalainen manikyyri, jossa kynsi on luonnollisen värinen ja kärki on lakattu valkoiseksi, on yksi suosituimmista malleista. Tekokynsivalikoimissa on usein myös erilaisia muunnelmia ranskalaisesta manikyyristä. Tekokynsiä on laajasti saatavilla erilaisilla värilakkauksilla ja koristeilla.

TekokynnetTekokynnet kiinnitetään joko erillisellä liimalla tai tarralla. Tarralla liimautuvat kynnet on nopea laittaa, mutta ne pysyvät lyhyemmän ajan kuin erillisellä liimalla kiinnitettävät tekokynnet. Tekokynnet voivat pysyä parista päivästä pariin viikkoon riippuen siitä, mitä käsillä tehdään, ja millaisen rasituksen kohteeksi kynnet joutuvat. Tarrakynsissä liima on valmiiksi tekokynnessä kiinni, ja kynnet vain asetetaan omien kynsien päälle painamalla. Liimalla kiinnitettävät tekokynnet on hyvä kiinnittää siten, että ensin levitetään liima tekokynnelle ja sen jälkeen painetaan tekokynttä omaa kynttä vasten jonkin aikaa. Näin tekokynsi kiinnittyy tiukasti ja liimaa ehtii kuivua.

Tekokynsiä voi muokata viilaamalla tai leikkaamalla oikean levyisiksi. Kynnet saattavat olla joistain reunoista hieman terävät, jolloin viilaaminen on myös paikallaan. Tekokynsiä voi halutessaan lakata tai koristella halutulla tavalla.

Tekokynsien poistamiseen voi käyttää kynsilakan poistoainetta. Kynsi upotetaan pieneen määrään kynsilakanpoistoainetta, ja aineen annetaan vaikuttaa hetken. Tekokynsiä ei tulisi koskaan poistaa väkisin repimällä.